oil56

oil56

oil56

oil56

علت های بروز جوش صورت

جوش صورت چیست؟

جوش صورت یک بیماری شایع پوستی است که در آن منافذ پوست توسط مو، سبوم (یک ماده روغنی)، باکتری‌ها و سلول‌های مرده پوست مسدود می‌شوند. این انسدادها باعث ایجاد جوش‌های سرسیاه، جوش‌های سر سفید، ندول‌ها و سایر انواع جوش‌ها می‌شوند. اگر جوش دارید، بدانید که تنها نیستید. این شایع ترین بیماری پوستی است که مردم به آن تجربه می‌کنند.

 

تخمین زده شده است که 80 درصد افراد از 11 تا 30 سال حداقل نوع خفیف جوش را تجربه می‌کنند و اکثر افراد در برخی از دوره‌های زندگی خود تحت تأثیر آن قرار دارند. اگرچه این مسئله عمدتا نوجوانان و جوانان مبتلا به تغییرات هورمونی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما بسیاری از افراد با جوش صورت از 20، 30 سالگی و بیشتر با آن مبارزه می‌کنند. حتی بعضی‌ها برای اولین بار در بزرگسالی دچار آکنه می‌شوند.

 

صورت، پیشانی، قفسه سینه، شانه‌ها و قسمت فوقانی کمر شایع‌ترین قسمت‌هایی از بدن است که ممکن است دچار جوش شوند. غدد روغنی در سراسر بدن وجود دارند، اما مکان‌هایی هستند که بیشترین تعداد را دارند. بهترین راه برای درمان جوش صورت بستگی به شدت آن دارد. جوش می‌تواند خفیف (چند جوش گاه به گاه) متوسط (پاپول‌های التهابی) یا شدید (گره و کیست) باشد.

 

علت ایجاد جوش صورت

 

 

 

انواع مختلف جوش صورت

جوش صورت می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد که عبارتند از:

 

جوش‌های سرسیاه: برجستگی‌های باز روی پوست که پر از چربی اضافی و پوست مرده هستند. به نظر می‌رسد که این گودال‌ها رسوب کرده اند، اما لکه‌های تیره در واقع به خاطر انعکاس نور نامنظم در فولیکول مسدود شده ایجاد می‌شود.

جوش‌های سر سفید: برجستگی‌هایی که در اثر چربی و پوست مرده بسته می‌مانند.

پاپول یا دانه سفت: برجستگی‌های کوچک قرمز یا صورتی رنگ که ملتهب می‌شوند.

جوش چرکی: جوش‌های حاوی چرک هستند. به نظر می‌رسد مانند جوش‌های سر سفید هستند که توسط حلقه‌های قرمز احاطه شده اند. در صورت برداشتن یا خراشیده شدن می‌توانند باعث ایجاد زخم شوند.

آکنه قارچی: این نوع وقتی ایجاد می‌شود که بیش از حد مخمر در فولیکول‌های مو ایجاد شود. ممکن است دچار خارش و التهاب شوید.

گره‌ها: جوش‌های جامدی که در عمق پوست ایجاد می‌شوند. آن‌ها بزرگ و دردناک هستند.

کیست: جوش‌های چرکی هستند که می‌توانند باعث ایجاد زخم شوند.

همه این اشکال جوش می‌توانند بر عزت نفس فرد تأثیر بگذارند. بهتر است زودتر از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود کمک بگیرید تا بتوانند در تعیین بهترین گزینه‌های درمانی کمک کنند.

 

علت جوش‌های صورت

 

 

 

علت جوش صورت

جوش صورت عمدتا یک بیماری هورمونی است که توسط هورمون‌های آندروژن هدایت می‌شود، که به طور معمول در سال‌های بزرگسالی و جوانی فعال می‌شوند. حساسیت به این هورمون‌ها، همراه با باکتری‌های سطح روی پوست و اسیدهای چرب موجود در غدد چربی، می‌تواند منجر به جوش شود.

 

موارد خاص می‌توانند باعث ایجاد جوش صورت و یا بدتر شدن آن شوند:

 

نوسان سطح هورمون‌ها در دوره قاعدگی زنان

دست کاری کردن زخم‌های جوش

آلودگی هوا و شرایط خاص آب و هوایی، به ویژه رطوبت بالا.

استفاده از محصولات مراقبت شخصی و روغنی مانند، لوسیون‌های سنگین، کرم‌ها و وکس یا کار در محلی که به طور معمول با چربی در تماس هستید مانند، کار در رستورانی که سطوحی از مواد غذایی چرب و روغن سرخ کردنی وجود دارد.

استرس که باعث افزایش هورمون کورتیزول می‌شود، می‌تواند باعث شعله ور شدن جوش نیز شود.

برخی از داروها

ژنتیک

برخی مطالعات، غذاها و رژیم‌های خاص با آکنه مرتبط هستند. شیر فاقد چربی، پروتئین آب پنیر و رژیم‌های غذایی حاوی مقدار زیادی قند ممکن است در ایجاد جوش‌های صورت نقش داشته باشند. شکلات ارتباط مستقیمی با جوش ندارد. یکی دیگر از دلایل آن، افزایش هورمون‌هایی به نام آندروژن (به طور خاص تستوسترون) است که هم زنان و هم مردان تولید می‌کنند. این هورمون‌ها تمایل دارند در سال‌های نوجوانی در اوج خود باشند.

 

مصرف یک رژیم غذایی مغذی و متعادل همراه با مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه، به ویژه انواع غنی از ویتامین C و بتاکاروتن، به کاهش التهاب کمک می‌کند. همچنین برخی شواهد نشان می‌دهند که خوردن ماهی می‌تواند به فرد کمک کند.

 

جوش صورت گاهی منجر به زخم می‌شود. زمانی اتفاق می‌افتد که جوش به پوست نفوذ کرده و به لایه‌های عمیق آن آسیب برساند. التهاب باعث متورم شدن منافذ آن شده و تجزیه در دیواره منافذ رخ می‌دهد. البته جای زخم می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شود که امری طبیعی است.

۲. استفاده از محصولات مسدود کننده‌ی منافذ پوست

چربی معدنی‌ای که در بعضی از لوسیون‌ها موجود است، عاملی قوی‌ در مرطوب‌سازی پوست است، اما باعث انسداد منافذ پوست و در نتیجه به‌وجود‌ آمدن جوش صورت می‌شود. سیلیکون موجود در محصولات بهداشتی و آرایشی ماده‌ی دیگری است که باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود.

 

چه باید کرد؟

قبل از استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی مطمئن بشوید که فاقد ماده‌ی کامدوژنیک باشند؛ یعنی مواد به‌کار رفته در این محصولات موجب انسداد منافذ پوستی نشوند. در بعضی مواقع حتی استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی‌ فاقد کامدوژنیک نیز باعث ایجاد جوش صورت می‌شود؛ در این‌صورت باید به متخصص پوست مراجعه کنید چون ممکن است به ماده‌ی دیگری در آن محصولات حساسیت داشته باشید.

 

حتما بخوانید: راهنمای خرید محصولات مراقبت از پوست

۳. زیاده‌روی در استفاده از داروهای بدون نسخه

پودرهای نامناسب و علت جوش صورت

 

 

yektanet.com

استفاده‌ی بیش از حد از داروهای بدون نسخه‌‌ای که حاوی موادی چون اسید سالیسیلیک، بنزویل پرواکسید یا سولفور هستند موجب خشکی پوست و ایجاد لک و چربی می‌شود. این مواد ظاهر جوش‌های شما را تغییر می‌دهند و آنها را ناخوشایندتر می‌کنند. اگر این مواد بیش از حد استفاده شوند، اجزای سازنده‌ی فعال موجود در آنها به‌تدریج لایه‌ی بیرونی پوست را می‌سوزانند، جوش‌ها را قرمزتر و پنهان کردن آنها را سخت‌تر می‌کنند.

 

چه باید کرد؟

برای کاهش التهاب و قرمزی پوست، به‌جای زیاد کردن دُز داروهای مختلف، بهتر است ۲ تا ۳ بار در روز مقدار کمی کرم هیدروکورتیزونِ یک درصد مصرف کنید و بعد با استفاده از کانسیلر آنها را بپوشانید. کانسیلرها حاوی مواد آنتی‌باکتریال هستند و پوست شما را شفاف و روشن می‌کنند.

 

۴. استفاده از شامپوها و نرم‌کننده‌های نامناسب

سولفات‌ها (مواد پاک‌کننده)، مواد رطوبت‌زای غلیظ و سنگین و سیلیکون‌های موجود در شامپو و حالت‌دهنده‌های مو منافذ پوست را مسدود می‌کنند و باعث ایجاد آکنه و جوش‌های آزاردهنده در سینه، پشت گردن، کتف‌ها و ناحیه‌ی خط رویش مو می‌شوند.

 

چه باید کرد؟

پس از شست‌و‌شوی موهایتان با شامپو یا نرم‌کننده، سر خود را زیر دوش کمی کج کنید تا باقی‌مانده‌ی مواد شوینده کاملا شسته شود. سایر قسمت‌های بدن مانند سینه و پشت را نیز خوب آب‌کشی کنید. قبل از خروج از حمام صورت‌تان را دوباره با آب بشویید تا مطمئن شوید که هیچ‌گونه ماده‌ی بهداشتی‌ای روی پوست‌تان باقی نمانده است.

 

 

پرفروش‌ترین محصولات ضدجوش دیجیکالا

۵. سیگار کشیدن

سیگار کشیدن و علت جوش صورت

 

هر بار که سیگارتان را روشن می‌کنید، درصد اکسیژنی که به پوست‌تان می‌رسد، کاهش می‌یابد. سیگار کشیدن فقط موجب سرطان و از بین رفتن کلاژن و الاستین و در نتیجه چروک شدن پوست نمی‌شود، بلکه به‌خاطر وجود ماده‌ی کارسینوژن در دود آن آثار مخرب دیگری چون انسداد منافذ پوستی و تحریک پوست را نیز به همراه دارد.

 

سیگار باعث می‌شود پوست شما خشک و تحریک‌پذیر شود و چربی بیشتری تولید کند که نتیجه‌ی آن ایجاد جوش‌های بیشتر است.

 

چه باید کرد؟

کار این بخش خیلی خیلی ساده است: سیگار نکشید؛ هم عمرتان زیادتر می‌شود و هم پوست‌تان بهتر و زیباتر.

 

حتما بخوانید: لایه برداری پوست صورت با ۲۸ ماسک موثر خانگی

۶. شست‌وشوی زیاد

بیشتر افرادی که پوست‌شان آکنه دارد، فکر می‌کنند با شست‌و‌شوی بیشتر صورت و استفاده از لایه‌بردارها یا برس‌های پاکسازی پوست‌شان صاف می‌شود اما در واقع این کار مشکل را حادتر و شدیدتر می‌کند. آنچه در واقعیت رخ می‌دهد پخش شدن باکتری‌ها روی سطح وسیع‌تری از پوست و بدتر شدن شرایط است.

 

چه باید کرد؟

پوست خود را با مواد پاک‌کننده‌ی ملایم (صابون، لایه‌بردار، تونر یا محصولات مراقبت از پوست و …) بشویید و از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنید. از محصولاتی استفاده کنید که به باز شدن منافذ پوست کمک می‌کنند و در آنها لاکتیک اسید، گلیکولیک یا اسیدهای هیدروکسی آلفا به‌کار رفته است.

 

۷. فشار دادن جوش‌ها

علت جوش صورت و فشار دادن جوش

 

درست است که فشار دادن جوش‌ها و دست‌کاری کردن آنها تا حدی خوشایند و وسوسه‌برانگیز است اما وقتی به زخم و قرمزی به‌جامانده از فشار دادن فکر کنید، قطعا پشیمان خواهید شد. با فشار دادن جوش و تخلیه کردن چربی‌ها احتمال نفوذ میکروب در عمق پوست را بیشتر می‌کنید، میکروب‌ها را در زیر پوست پخش می‌کنید و در نتیجه باعث افزایش جوش‌ها می‌شوید.

 

چه باید کرد؟

به هیچ‌وجه با جوش‌ها بازی نکنید. آنها را لمس نکنید و فشار ندهید. اجازه بدهید این مهمانان ناخوشایند خودشان به مرور زمان بهبود پیدا کنند. با فشار دادن و تحریک جوش‌ها نه‌تنها از شرِّ آنها خلاص نمی‌شوید بلکه مشکلات جدیدی به مشکلات‌تان اضافه می‌شود و شما می‌مانید و پوستی که ناصاف شده و زخم و قرمزی روی آن به جا مانده است.

 

۸. درگیری با استرس‌ها

استرس یکی از عوامل ایجاد آکنه و آکنه نیز عامل ایجاد استرس است؛ در حقیقت این دو در یک چرخه‌ی معیوب با هم مرتبط‌ هستند. وقتی تحت فشارید پوست شما هورمون‌های استرس (مانند کورتیزول) تولید می‌کند. این هورمون غدد چربی را به ساختن تستوسترون تحریک می‌کند، میزان تولید چربی را افزایش می‌دهد و در نهایت جوش‌ها یکی پس از دیگری ظاهر می‌شوند.

منبع:https://qpwh.org/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد